De omgeving

 

Kastelen


Kasteel van Alba uit de 15e eeuw. In de zomer worden er grote kunsttentoonstellingen en concerten gehouden en toneelstukken opgevoerd.


Kasteel van Aubenas, burcht tussen de 12e en 16e eeuw. Portretten van de seigneurs van Aubenas, collecties schilderijen en beeldhouwerken. Tevens beklimming van de donjon met ontdekking van een schitterend uitzicht


Romaanse abdij, oude stad, middeleeuws kasteel met een opmerkelijk erfgoed


Kasteel-zijderupskwekerij uit het einde van de middeleeuwen. Was een van de grootste zijderupskwekerijen uit de streek.


  Middeleeuws kasteel en Renaissance kasteel met binnenplein en hangende balkons. In de zomer middeleeuwse voorstellingen en -activiteiten en concerten.


Kasteel van de markiezen van Vogué gelegen boven een dorpje dat geklasseerd is als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk aan de rand van de Ardèche. Hangtuin, wisseltentoonstellingen van beeldende kunsten.

Grotten


Grot van Chauvet, nieuwe sensatie in de Ardèche Onverwacht mooie rotstekeningen die veel ouder zijn dan Lascaux. Frankrijk is in de ban van de grot van Chauvet-Pont d’Arc die sinds voorjaar 2015 is geopend voor publiek.

Klik hier voor informatie en de geschiedenis van de grot.Grot- en streekmuseum van de prehistorie. Op 15 minuten afstand van uw villa ligt deze grot in het zuidelijke puntje van de Gorges van de Ardèche.  Aven d'Orgnac is één van de grootste druipsteengrotten ter wereld en staat op de lijst van Unesco. In de ondergrondse ruimte zie je duizenden uitzonderlijke kristallen en stap je in de voetsporen van de prehistorische mens. Beleef 110 miljoen jaren terug in de tijd op een van de mooiste locaties van Frankrijk.De grotten van St. Marcel-d'Ardèche zijn adembenemend vanwege de talrijke verlichte "gours" ( natuurlijke poelen ) en de vele travetijnterassen die als getrapte en versteende watervallen omlaag lijken te stromen. Deze druipsteengrot is één van de langste van Europa. Tevens voorstellingen van klank- en lichtspelIn het hart van de Gorges de l'Ardèche ligt de grot van de Madeleine, één van de mooiste grotten van Frankrijk. Er worden ook  licht- en geluidshows gegeven. Het uitzichtpunt La Madeleine is de mooiste plek om de Gorges de l'Ardèche te overzien.Grot de la Forestière, deze druipsteengrot is pas sinds enkele jaren toegankelijk voor het publiek. Onder de bezoekers zijn veel kinderen, want de grot heeft in totaal slechts 60 traptreden. Bovendien heeft men hier de Zoo Cavernicole gevestigd, een dierentuin met een unieke verzameling holendieren

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te beleven in de omgeving van Vallon Pont d'Arc, maar we laten het graag ook aan de ontdekkingsreiziger in uzelf over om verder op zoek te gaan naar de locaties en bezienswaardigheden waar uw eigen passie naar uit gaat!

 

Veel plezier!!!!

 

Terug naar boven